Curs brutar patiser. Informatii generale

Beneficiaza acum de 10% reducere pentru cursul de brutar patiser!

Descriere curs brutar patiser

Ocupatia de brutar, patiser presupune o sfera larga de componente, avand in vedere gama variata a produselor de panificatie si de patiserie, precum si a tehnologiilor specifice fiecarui sortiment in parte. Ocupatia presupune si o buna rezistenta la conditiile de lucru relativ dificile: conditii de umiditate, temperatura relativ ridicata, lucru in picioare. Alaturi de acestea, competentele generale vin sa completeze profilul ocupatiei de brutar, care trebuie sa lucreze  cu respectarea normelor de securitate si sanatate in munca, a normelor de protectie a mediului si, nu in ultimul rand, a normelor de igiena si siguranta a alimentelor.

Competente dobandite la cursul de brutar patiser

      • Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca
      • Aplicarea normelor de protectia mediului
      • Organizarea activitatii proprii
      • Aplicarea normelor de igiena si de siguranta alimentelor
      • Intocmirea documentelor specifice
      • Receptia calitativa si cantitativa a materiilor prime si auxiliare
      • Depozitarea si transportul materiilor prime, auxiliare, a semifabricatelor si a produselor finite de patiserie
      • Pregatirea materiilor prime si auxiliare
      • Prepararea tipurilor de aluat pentru patiserie
      • Prelucrarea aluatului
      • Asamblarea semifabricatelor in vederea coacerii
      • Coacerea semifabricatelor
      • Pregatirea produselor finite de patiserie pentru depozitare