Curs bucătar

Preț -  1495 lei
Durată curs - 20 săptămâni
Condiții de înscriere - învățământ obligatoriu
Diploma obținută - certificat de calificare recunoscut internațional

Curs bucătar

Acest curs de bucatar este ideal in cazul in care doriti sa aveti o meserie bine platita si in cadrul caruia sa puteti evolua foarte mult.

Ca urmare a absovirii unui curs de bucatar, veti avea ocazia sa va formati competente profesionale de prelucrare corecta a unor alimente, pregatirea lor pe sortimente si veti putea aplica totodata normele de siguranta si igiena in alimentatie.  Persoanele care vor participa la acest curs de bucatar vor putea sa isi insuseasca de asemenea toate cunostintele unui bucatar specializat si desavarsit.

Pentru a va putea inscrie la acest curs de bucatar, va trebui sa aveti cel putin invatamant obligatoriu, iar acest lucru va va ajuta sa va insusiti in cel mai corect mod informatiile primite si veti putea profesa in cele mai bune conditii.

Printre avantajele participarii la acest curs de bucatar se regasesc

  • Veti obtine calificare in meseria de bucatar si de asemenea diploma care sa va ateste competentele;
  • Veti avea cunostinte in domeniul culinar respectand si standardele internationale;
  • Veti putea face practica in bucatariile unora dintre cele mai cunoscute restaurante din tara sau din strainatate
  • Veti beneficia de consiliere si orientare inca un an dupa terminarea cursului.

Cui se adreseaza cursul de bucatar?

Cursul de bucatar se adreseaza tuturor persoanelor ce doresc sa profeseze in industria Horeca, sau care profeseaza deja, dar nu au diploma.

Atributiile bucatarului

  • Pregateste meniurile zilnice
  • Pastreaza in conditii excelente ustensilele si aparatele din bucatarie
  • Respecta normele de igena si de securitate a muncii
  • Respecta standardele de calitate a preparatelor culinare
  • Estimeaza cantitatea de alimente si ingrediente consumate zilnic
  • Comanda si achizitioneaza alimente si ingrediente specifice
  • Se asigura de funcionarea corecta si eficienta bucatariei
  • Stabileste modul de prezentare a mancarurilor
  • Aseaza si decoreaza mancarea in farfurii
  • Se asigura de calitatea si de termenul de valabilitate produselor folosite

Competențe dobândite

  • Comunicarea la locul de munca
  • Intocmirea documentelor specifice
  • Desfasurarea muncii in echipa
  • Aprovizionarea cu materiale prime si auxiliare a locului de munca
  • Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
  • Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatilor sectiilor
  • Prevenirea poluarii aerului
  • Pregatirea antreurilor calde si reci
  • Pregatirea fripturilor
  • Pregatirea gustarilor calde si reci
  • Pregatirea mancarurilor din carne
  • Pregatirea preparatelor lichide
  • Pregatirea mancarurilor din legume, orez, ou, paste fainoase
  • Pregatirea dulciurilor
  • Pregatirea fondurilor glace
  • Pregatirea mancarurilor din peste si fructe de mare
  • Realizarea aluatului de baza
  • Prepararea salatelor
  • Prepararea sosurilor

Descrierea meseriei de bucatar

Daca veti obtine calificare in acest domeniu si veti deveni in viitorul apropiat bucatar, atunci veti avea cunostintele necesare sa realizati preparate culinare dupa diferite retete, prin care veti reusi sa satisfaceti si cele mai pretentioase gusturi.

Un bucatar se ocupa de pregatirea produselor alimentare, pe care mai apoi le va gati, va masoara cantitatile necesare si de asemenea le va amesteca in cel mai corect mod, conform unei retete.

Dupa ce preparatele au fost gatite, iar reteta a ajuns la finalul realizarii ei, bucatarul se va ocupa si de asezarea acestora cat mai artistic in farfurii.

Cursurile se vor desfășura sub atenta îndrumare a unui tehnician în domeniu

Cu o experiență de peste 22 de ani în organizarea de cursuri de calificare inițiere si perfecționare C.P.P.Alexanders organizează doar cursuri cu diplome recunoscute național și internațional. Lectori cu experiență te vor ghida pe tot parcursul cursului atât în practică cât și în teorie și vei avea la dispoziție suport de curs și mijloace moderene de învățare. De asemeni venim în ajutorul cursanților noștrii cu un program flexibil de curs pentru că înțelegem vremurile în care trăim și mai mult de atât poți plăti și în rate, pâna la terminarea cursului după un program stabilit de comun acord când semnezi contractul de formare profesională. Mai mult de atât ai la dispoziție reduceri tot timpul anului, tocmai pentru a te ajuta să te califici în meseria pe care ți-o dorești.

* durata cursului poate varia, în funcție de sărbătorile legale.

* la plata integrală, la înscriere beneficiezi de o reducere de 10%.

Cod ANC: 5122.2.1 – Curs bucatar

Formular rezervare curs

Formular Înscriere

Începerea cursurilor

 

Acte necesare

  • Buletin de identitate original și copie
  • Certificat de naștere original și copie
  • Certificat de căsătorie, dacă este cazul și doar pentru cei care și-au schimbat numele original și copie
  • Diplomă de studii sau foaie matricolă original și copie
  • Adeverință medicală (apt curs calificare) de la medicul de familie

Vezi și alte cursuri

envelopephone-handsetmap-markerchevron-down