Curs macelar. Informatii generale

Beneficiaza acum de 10% reducere pentru curs macelar!

Descriere curs macelar

Ocupatia de macelar se refera la activitatile de preluare si pregatire a animalelor pentru sacrificare, suprimare a vietii animalelor, prelucrare initiala si finala a carcaselor de carne, ambalare, etichetare transport si depozitare a produselor si valorificare componente provenite de la ungulate domestice (animale din speciile bovina, porcina, ovina si caprina, cabaline), pasari de curte, lagomorfe (iepuri), vanat salbatic, a caror carne este destinata consumului uman.

Competente dobandite la curs macelar

  • Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca
  • Aplicarea normelor de protectia mediului
  • Organizarea activitatii proprii
  • Aplicarea normelor de igiena si de siguranta alimentelor
  • Intocmirea documentelor specifice
  • Preluarea animalelor pentru sacrificare
  • Pregatirea animalelor pentru sacrificare
  • Suprimarea vietii animalelor – prelucrarea initiala
  • Prelucrarea finala a carcaselor de carne
  • Ambalarea si etichetarea carnii si subproduselor de abator
  • Transportul si depozitarea carnii si subproduselor de abator
  • Valorificarea altor componente rezultate din prelucrarea finala