Curs transator carne. Informatii generale

Beneficiaza acum de 10% reducere pentru curs transator carne!

Descrierea cursului

Ocupaţia de transator, cuprinde o sfera largă de activitati specifice transarii carnii provenite de la ungulate domestice (animale din speciile bovină, porcina, ovina si caprina, cabaline), pasari, cat si a prepararii produselor de carmangerie destinate consumului uman.
Activitati desfasurate: receptia carcaselor/semicarcaselor provenite din unitati autorizate sanitar veterinar, depozitarea, transarea, ciontolirea-dezosarea, fasonarea, portionarea, producerea produselor de carmangerie (carne tocata, carne preparata si/sau produse din carne, intr-o gama sortimentala restransa ), ambalarea si pregatirea pentru livrare, etc.
Igiena si siguranta alimentara au o importanta deosebita in activitatea transatorului, o atentie permanenta acordandu-se igienei produselor, a locului de munca, igienei individuale si a echipamentului de lucru, pe toata durata si în toate etapele procesului tehnologic in vederea realizării produselor sigure si de buna calitate.

Competente dobandite la cursul de transator carne

  • Aplicarea normelor de securitate si sanătate în munca
  • Aplicarea normelor de protectia mediului
  • Organizarea activitatii proprii
  • Aplicarea normelor de igiena si de siguranta alimentelor
  • Intocmirea documentelor specifice
  • Aprovizionarea cu materii prime pentru transare
  • Transarea – Dezosarea
  • Finisarea cărnii
  • Prepararea produselor de carmangerie
  • Tranportul si depozitarea semifabricatelor, carnii si produselor de carmangerie
  • Pregatirea pentru comercializare