Ajutorul de bucătar este o cupație din cadrul sectorului de producție alimentară, aflat într-o unitate de alimentație publică, independentă, parte a unui complex hotelier, unități de catering, dar și în magazine, unități volante, piețe permanente sau semipermanente. Ajutorul de bucătar preia materiile prime și auxiliare recepționate calitativ și cantitativ de către bucatar și le depozitează conform naturii acestora, respectând instrucțiunile date. Manipulează materiile prime și auxiliare de la depozite la secția de producție (bucatarie), verifică termenul de valabilitate al produselor alimentare și comunică superiorului atunci când acestea sunt la limita durabilității minimale menționată pe eticheta produselor. Ajutorul de bucătar pregătește materia prima în vederea gătirii: sortează, spală, curață, taie, opărește, frige, decongelează, în funcție de instrucțiunile date de bucătar.
Ajutorul de bucătar curăță vasele și ustensilele utilizate în bucatarie și le depozitează corespunzator.
De asemenea curăță echipamentele tehnologice și întreține curățenia curebtă a bucătăriei și a spațiilor anexe (depozite, spații de prelucrare preliminară, platforma de gunoi, spațiul de servire, în cazul tonetelor, restaurantelor de magazin, piețe. Poate efectua operații simple de încălzire a mâncărurilor “gata de servit”, folosind cuptorul cu microunde, friteuza sau top-fryerul, gratarul,aparatul de fiert, sandwichmaker-ul.
Ajutorul de bucătar participă activ la operațiile de igienizare si respecta normele de protectia muncii, prevenirea si stingerea incendiilor, situații de urgență, precum și cele de igienă și pentru siguranța alimentelor.
Ajutorul de bucătar ambalează preparatele culinare destinate livrării la ghișeu ori la domiciliul cumpărătorului. În ceea ce privește contextul muncii, activitatea se desfășoară în mediu protejat, însă cu fluctuații de temperatură și umiditate. Din punct de vedere al mediului socio-organizațional, ajutorul de bucătar efectuează sarcini repetitive și de rutină, activitatea acestuia se desfășoară preponderant în echipă și sub supravegherea directă a unui supervisor, având grad limitat de decizie. Cunoștiințele, deprinderile, aptitudinile și atitudinile unui ajutor de bucătar în mediul sau de lucru se referă la manipularea alimentelor, respectând normele de protecția muncii, igiena și siguranță a alimentelor și protecția mediului.
CPPAlexanders cu 24 de ani de experienta in organizarea de cursuri de calificare, initiere si perfectionare ACREDITATE, cu cei mai buni lectori, iti ofera cel mai bun curs in raportul calitate/pret! Pentru a intelege mai bine cursul iti punem la dispozitie suport de curs, practica asigurata la peratenerii nostrii, program flexibil pe care il poti configura cu lectorii si partenerii de practica si de asemeni poti plati in rate, chiar daca beneficiezi si de REDUCERI!
Cursul de ajutor bucatar organizat de CPPAlexanders vă oferă posibilitatea să lucrați legal în România și orice țară UE, deoarece Certificatul (Diploma) de absolvire, este eliberat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării și este o diplomă recunoscută la nivel național, dar și internațional. Certificatul de absolvire este însoțit de Suplimentul Descriptiv, în care sunt specificate competențele dobândite la curs.
Diplomele eliberate de CPPAlexanders sunt autorizate și recunoscute național și internațional!
* Durata cursului poate varia, în funcție de sărbătorile legale!!!
* La plata integrală, la înscriere beneficiezi de o reducere de 10%!!!