Curs apicultor


Ocupaţia este atribuită iubitorilor de stupărit de diferite profesii şi vârste care se ocupă de creşterea, înmulţirea şi exploatarea familiilor de albine constituite în
stupine sau Ferme apicole în vederea obţinerii de producţii cât mai mari şi produse apicole de calitate superioară. 

Ocupaţia presupune competenţele necesare pentru executarea lucrărilor de îngrijire a albinelor diferenţiat pe sezoane, hrănire corespunzătoare şi apărare împotriva bolilor, dăunătorilor şi altor factori nocivi.

Ocupaţia presupune valorificarea producţiei în condiţii economice avantajoase şi realizarea profitului în economia de piaţă.

O activitate principală a acestei ocupaţii presupune şi aprovizionarea cu materii prime şi materiale necesare bunei desfăşurări a tuturor celorlalte activităţi specifice. Ocupaţia presupune şi relaţii de colaborare reciproc avantajoase cu producătorii de culturi agricole. Capacitatea de concentrare, de mobilizare, tenacitatea, curajul, promptitudinea şi desfăşurarea activităţii în condiţii de stres, legate de capriciile naturii, reprezintă câteva aptitudini absolut necesare unui apicultor.

Competente dobandite la cursul de apicultor

1 Comunicarea la locul de muncă
2  Lucru în echipă
3 Perfecţionarea pregătirii profesionale
4 Aplicarea N.P.M., N.P.S.I. şi N. sanitarveterinare

5 Aprovizionarea cu materii prime şi materiale
6 Întocmirea planului de venituri şi cheltuieli în stupină
7 Întocmirea documentelor specifice în stupină
8 Pregătirea familiilor de albine pentru perioada de iernare
9 Organizarea lucrărilor de primăvară în stupină
10 Organizarea stupăritului pastoral
11 Înmulţirea familiilor de albine
12 Asigurarea stării de sănătate a albinelor
13 Recoltarea şi condiţionarea produselor apicole
14 Valorificarea produselor apicole
15 Îmbunătăţirea bazei melifere

Cursurile se vor desfășura sub atenta îndrumare a unui tehnician în domeniu!


Cu o experiență de peste 22 de ani în organizarea de cursuri de calificare inițiere si perfecționare C.P.P.Alexanders organizează doar cursuri cu diplome recunoscute național și internațional. Lectori cu experiență te vor ghida pe tot parcursul cursului atât în practică cât și în teorie și vei avea la dispoziție suport de curs și mijloace moderene de învățare.

 De asemeni venim în ajutorul cursanților noștrii cu un program flexibil de curs pentru că înțelegem vremurile în care trăim și mai mult de atât poți plăti și în rate, pâna la terminarea cursului după un program stabilit de comun acord când semnezi contractul de formare profesională. Mai mult de atât ai la dispoziție reduceri tot timpul anului, tocmai pentru a te ajuta să te califici în meseria pe care ți-o dorești.