Curs dulgher, parchetar

Preț -  1495 lei
Durată curs - 20 săptămâni
Condiții de înscriere - învățământ obligatoriu
Diploma obținută - certificat de absolvire recunoscut internațional

Curs dulgher, parchetar

Rolul dulgherului este de a manipula materialul brut lemnos si a-l transforma în materiale semifabricate ce pot fi folosite mai apoi in construcții.

Cu ajutorul acestor elemente semifabricate se pot construi mai apoi popi, moaze, căpriori, șipci, solzi etc. De asemenea, dulgherii realizează lucrări adiacente domeniului construcțiilor utilizând fier, construind elemente precum schele sau alte tipuri de structuri metalice.

Pentru cei interesați de un post în construcții-montaj, centrul de perfecționare profesională CPP Alexanders pune la dispoziție o serie de cursuri de dulgheri.

Aceste cursuri pot fi urmate atât de cei ce doresc să se angajeze în domeniu în viitorul apropiat, cât și de cei ce lucrează deja pe un post de dulgher, însă nu au calificarea necesară și pentru care partea practică poate fii chiar locul de muncă.

Descriere curs dulgher – parchetar

Cursul de dulgher-parchetar îmbină o abordare teoretică cu una practică pentru a asigura cursanților o experiență de studiu completă.

De-a lungul cursului de dulgher aceștia vor putea să își însușească toate cunoștiințele și abilitățile necesare pentru a lucra pe un post de dulgher.

Cursul utilizeaza tehnici de predare moderne, supravegheate de traineri specializati in domeniu, cu o bogata experienta, pentru a le oferi participantilor toate oportunitatile necesare sa descopere secretele meseriei de dulgher. In cazul celor ce sunt deja angajati in domeniu, la cerere, orele de practica pot fi efectuate in cadrul unitatii in care lucreaza.

Toti ceilalti cursanti vor urma orele de practica in unitati ce se afla in colaborare cu centrul nostru educational.

De-a lungul cursului de dulgher-parchetar, cursantii vor invata cum sa citeasca si sa interpreteze planurile de executie si de detaliu aferente unei lucrari in constructii.

Ei vor dobandi abilitatile necesare pentru a afectua calcule matematice simple in vedere aproximarii materialelor necesare pentru executarea lucrarilor de dulgherie. Mai mult, participantii vor descoperi, de asemenea, cum sa verifice calitatea lucrarilor de dulgherie si sa se asigure ca ele sunt conforme cu normele in vigoare.

Cursul de dulgher-parchetar este acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Finalizarea sa se face prin intermediul unui examen teoretic si a unei examinari practice. Comisia va urmari sa vada daca participantii au reusit sa dobandeasca toate cunostintele necesare de-a lungul cursului.

Absolventii vor primi un certificat de calificare pe postul de dulgher, valabil atat in tara cat si in strainatate, in tarile membre ale Uniunii Europene.

Competențe dobândite la cursul de dulgher – parchetar

 • Comunicarea interactiva la locul de munca
 • Efecturarea unor calcule matematice simple
 • Indentificarea sarcinilor si planificarea activitatii
 • Aplicarea procedurilor tehnice de executie si control a calitatii
 • Utilizarea instrumentelor, sculelor, uneltelor, masinile, utilajelor si instalatiilor
 • Respectarea N.T.S.M. si P.S.I
 • Executarea schelelor
 • Executarea cofrajelor
 • Montarea panourilor prefabricate
 • Executarea pardoselilor din lemn
 • Executarea acoperisului tip sarpanta
 • Incadrarea si ajustarea tamplariei

Cursurile se vor desfășura sub atenta îndrumare a unui tehnician în domeniu

Cu o experiență de peste 23 de ani în organizarea de cursuri de calificare inițiere si perfecționare C.P.P.Alexanders organizează doar cursuri cu diplome recunoscute național și internațional. Lectori cu experiență te vor ghida pe tot parcursul cursului atât în practică cât și în teorie și vei avea la dispoziție suport de curs și mijloace moderene de învățare. De asemeni venim în ajutorul cursanților noștrii cu un program flexibil de curs pentru că înțelegem vremurile în care trăim și mai mult de atât poți plăti și în rate, pâna la terminarea cursului după un program stabilit de comun acord când semnezi contractul de formare profesională. Mai mult de atât ai la dispoziție reduceri tot timpul anului, tocmai pentru a te ajuta să te califici în meseria pe care ți-o dorești.

* durata cursului poate varia, în funcție de sărbătorile legale.

* la plata integrală, la înscriere beneficiezi de o reducere de 10%.

Cod ANC: 7124.2.1

Formular rezervare curs

Formular Înscriere

Începerea cursurilor

 

Acte necesare

 • Buletin de identitate original și copie
 • Certificat de naștere original și copie
 • Certificat de căsătorie, dacă este cazul și doar pentru cei care și-au schimbat numele original și copie
 • Diplomă de studii sau foaie matricolă original și copie
 • Adeverință medicală (apt curs calificare) de la medicul de familie

Vezi și alte cursuri

envelopephone-handsetmap-markerchevron-down