Curs dulgher tamplar parchetar. Informatii generale

Pret

995 Lei

La inscriere 50 lei, care fac parte din suma de mai sus, restul in rate!

Durata Curs

20 de saptamani,

dar poate varia, in functie de sarbatorile legale!

Conditii de inscriere

Diploma obtinuta

Certificat de calificare 

recunoscut international!

Descrierea meseriei de dulgher – tamplar – parchetar

Rolul dulgherului este de a manipula materialul brut lemnos si a-l transforma in materiale semifabricate ce pot fi folosite mai apoi in constructii. Cu ajutorul acestor elemente semifabricate se pot construi mai apoi popi, moaze, capriori, sipci, solzi etc. De asemenea, dulgherii realizeaza lucrari adiacente domeniului constructiilor utilizand fier, construind elemente precum schele sau alte tipuri de structuri metalice.

Pentru cei interesati de un post in constructii-montaj, centrul CPP Alexanders pune la dispozitie o serie de cursuri de dulgheri. Aceste cursuri pot fi urmate atat de cei ce doresc sa se angajeze in domeniu in viitorul apropiat, cat si de cei ce lucreaza deja pe un post de dulgher, insa nu au calificarea necesara.

Descriere curs dulgher – tamplar – parchetar

Cursul de dulgher-tamplar-parchetar imbina o abordare teoretica cu una practica pentru a asigura cursantilor o experienta de studiu completa. De-a lungul cursului de dulgher acestia vor putea sa isi insuseasca toate cunostintele si abilitatile necesare pentru a lucra pe un post de dulgher.

Cursul utilizeaza tehnici de predare moderne, supravegheate de traineri specializati in domeniu, cu o bogata experienta, pentru a le oferi participantilor toate oportunitatile necesare sa descopere secretele meseriei de dulgher. In cazul celor ce sunt deja angajati in domeniu, la cerere, orele de practica pot fi efectuate in cadrul unitatii in care lucreaza. Toti ceilalti cursanti vor urma orele de practica in unitati ce se afla in colaborare cu centrul nostru educational.

De-a lungul cursului de dulgher-tamplar-parchetar, cursantii vor invata cum sa citeasca si sa interpreteze planurile de executie si de detaliu aferente unei lucrari in constructii. Ei vor dobandi abilitatile necesare pentru a afectua calcule matematice simple in vedere aproximarii materialelor necesare pentru executarea lucrarilor de dulgherie. Mai mult, participantii vor descoperi, de asemenea, cum sa verifice calitatea lucrarilor de dulgherie si sa se asigure ca ele sunt conforme cu normele in vigoare.

Cursul de dulgher-tamplar-parchetar este acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Finalizarea sa se face prin intermediul unui examen teoretic si a unei examinari practice. Comisia va urmari sa vada daca participantii au reusit sa dobandeasca toate cunostintele necesare de-a lungul cursului. Absolventii vor primi un certificat de calificare pe postul de dulgher, valabil atat in tara cat si in strainatate, in tarile membre ale Uniunii Europene.

Competente dobandite la cursul de dulgher – tamplar – parchetar:

 • Comunicarea interactiva la locul de munca
 • Efecturarea unor calcule matematice simple
 • Indentificarea sarcinilor si planificarea activitatii
 • Aplicarea procedurilor tehnice de executie si control a calitatii
 • Utilizarea instrumentelor, sculelor, uneltelor, masinile, utilajelor si instalatiilor
 • Respectarea N.T.S.M. si P.S.I
 • Executarea schelelor
 • Executarea cofrajelor
 • Montarea panourilor prefabricate
 • Executarea pardoselilor din lemn
 • Executarea acoperisului tip sarpanta
 • Incadrarea si ajustarea tamplariei

INSCRIE-TE

Cursuri de calificare asemanatoare oferite de centrul de pregatire profesionala CPP Alexander’s:

CURS EMJT / CURS FIERAR-BETONIST / CURS INSTALATOR / CURS TAPITER

Cod ANC: 7124.2.1