Curs electrician constructor. Informatii generale

Pret

995 Lei 

La inscriere platiti 100 lei, care fac parte din suma de mai sus, restul in rate!

Durata Curs

20 saptamani,

dar poate varia, in functie de sarbatorile legale.

Conditii de inscriere

Diploma obtinuta

Descriere curs electrician constructor

Pentru cei interesați să lucreze în acest domeniu, Centrul de Pregătire Profesională Alexanders pune la dispoziție un curs de electrician constructor, curs ce urmărește să ajute participanții să acumuleze toate cunostințele și abilitățile necesare pentru a lucra în siguranță, îîn acest mediu special. Sub îndrumarea trainerilor noștrii calificați, cu o bogată experiență în domeniu, cursanții vor putea face primii pași în lumea instalațiilor electrice.
Cursul de electrician constructor va avea o parte teoretica in cadrul careia participantii vor acumula toate notiunile teoretice necesare pe care apoi le vor aplica in cadrul pregatirii practice. Vor invata legile de baza ale fizicii, precum legea lui Ohm, Kirchhoff, Joule, etc. si vor descoperi aplicabilitatea lor in viata de zi cu zi, in cadrul instalatiilor electrice. Separat de partea teoretica, cursul de electrician constructor va avea si o parte practica, efectuata in cadrul salilor de curs si in atelierelor colaboratorilor nostrii. Participantii vor avea ocazia sa puna in practica cunostintele teoretice acumulate si vor invata cum sa realizeze pozarea si conexarea cablurilor de tensiune precum si a celor de comanda, control, semnalizare si a cablurilor de instrumentatie, pe trasee de cablu, bransament electric sau sa monteze o cutie de distributie. De asemenea, alaturi de trainerii lor, sub stricta supraveghere, cursantii se vor deplasa la locul executarii lucrarilor, unde vor observa si vor lua parte la aceste lucrari. Astfel, in cadrul partii practice a cursului de electrician, participantii vor putea vedea pe viu ce presupune aceasta meserie. Intr-un cuvant in cadrul cursului de electrician organizat de CPPAlexanders veti invata sa realizati intreaga gama de lucrari electrice de joasa si medie.
Absolvirea cursului de electrician va aduce cu sine obtinerea unui certificat de calificare profesionala valabil in Romania si in toate tarile membre ale Uniunii Europene. Astfel, absolventii vor putea sa se angajeze cu succes atat in tara, cat si in strainatate.

Descierea meseriei de electrician constructor

Electricienii constructori sunt acei lucratori care se ocupa cu instalarea, intretinerea si repararea sistemelor electrice de cabluri, a echipamentelor si dispozitivelor similare, realizeaza instalatii electrice de iluminat interior si exterior instalatii electrice pentru alimentarea masinilor electrice si instalatii electrice pentru alimentarea panourilor solare.

Competente dobandite la cursurile de electrician constructor

 • Comunicare si numerotatie
 • Utilizarea calculatorului si prelucrarea informatiei
 • Comunicarea in limba moderna
 • Asigurarea calitatii
 • Dezvoltarea personala in scopul obtinerii performantei
 • Igiena si securitatea muncii
 • Lucrul in echipa
 • Realizarea lucrărilor de tehnologie generală in electrotehnică
 • Realizarea componentelor echipamentelor electrice
 • Măsurarea mărimilor electrice în curent continuu
 • Măsurarea mărimilor electrice în curent alternativ
 • Montarea şi intreţinerea aparatelor electrice de joasă tensiune
 • Montarea şi intreţinerea maşinilor electrice
 • Realizarea instalaţiilor electrice specifice construcţiilor
 • Realizarea instalaţiilor pentru panouri solare

INSCRIE-TE

Cursuri de calificare asemanatoare oferite de centrul de pregatire profesionala CPP Alexander’s:

CURS INSTALATOR / CURS FIERAR-BETONIST / CURS DULGHER-TAMPLAT-PARCHETAR / CURS TAPITER

Cod ANC: 7241.2.2