Curs lucrător în alimentație

Preț -  995 lei !!!
Durată curs - 10 săptămâni
Condiții de înscriere - învățământ gimnazial
Diploma obținută - certificat de absolvire recunoscut internațional

Curs lucrător în alimentație

Lucratorul în alimentație este lucratorul din unitățiile de alimentație publică care lucrează atât în bucătărie procesând primar alimentele și realizând preparate cu grad redus de complexitate semifabricate culinare ( sosuri, aspicuri, glaceuri, fonduri, panade, baițuri etc) cât și pregătește sala de servire în așteptarea consumatorilor realizând mise-en-place-ul și aplicând operații de debarasare a inventarului la masa clienților.

Persoanele care ocupă un post de lucrator în alimentație au ca principală datorie servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate.

Aceste produse pot fi preparete culinare, bauturi, etc. Deși poate părea la prima vedere o activitate ușoară, ea nu este.

Activitatea prestată de un lucrator în alimentație aduce cu sine grija acordată satisfacției consumatorului. În funcție de abilitățile lucratorului, clientul poate fi satisfăcut sau nesatisfăcut.

Mai mult, chiar daca este satisfacut, acest lucru nu garanteaza ca se va mai intoarce in acelasi loc a doua oara. Scopul principal al unui lucrator in alimentatie este sa satisfaca orice client si sa lasa o impresie de asemenea natura, incat acesta sa revina iar si iar in acelasi local. Practic acesta este si obiectivul principal al acestui curs de lucrător în alimentație – tot mai multi clienți fericiți.

Descriere curs lucrător în alimentație

Pentru a deprinde aceste abilitati si a cunostinte, CPP Alexanders va pune la dispozitie cel mai complet curs lucrator in alimentatie, care are ca scop pregatirea celor interesati sa profeseze in domeniu.

In cadrul cursului de lucrator in alimentatie, participantii vor invata cum sa implementeze si sa mentina standardele igienico-sanitare in vigoare. Ei vor afla care sunt metodele de pastrare si depozitare a produselor alimentare, a semipreparatelor si a preparatelor. Mai mult, cursantii vor in instruiti pentru a putea estima un necesar de materii prime si a realiza comenzile de aprovizionare.

Cursul lucrator in alimentatie va avea de asemenea in vedere pregatirea cursantilor in vederea asigurarii ordinei in bucatarie si a intretinerii ustensilelor si curateniei.
Acest curs lucrator in alimentatie combina o abordare teoretica cu una practica, pentru a asigura obtinerea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a activa in domeniu. Cursantii vor avea parte de o pregatire de inalta calitate ce le va permite odata cu finalizarea cursului de lucrator in alimentatie sa sustina cu succes acest gen de activitate.

Lectorii ce va vor sustine pe parcursul acestui curs sunt profesionisti in domniu, oameni cu un bagaj de cunostinte teoretice si o bogata experienta practica. Finalizarea cursului de lucrator in alimentatie se va efectua pe baza unui examen, atat scris cat si practic, care va testa cunostintele cursantilor. In urma examenului, cursantii vor primi un certificat de calificare tip M.M.S.S si M.E.C.T. recunoscut national si international.

Competențe dobândite la cursul de lucrător în alimentație

 • Comunicare si numeratie
 • Utilizarea calculatorului si prelucrarea informatiei
 • Comuncarea in limba moderna / Dezvoltare personala / Potential turistic
 • Baza tehnica materiale in turism si alimentatie publica
 • Comportament profesional
 • Calcule economice specifice serviciilor
 • Ergonomie in unitatile hoteliere de turism si alimentatie publica
 • Igiena si securitatea muncii / lucru in echipa / organizarea locului de munca
 • Pregatirea pentru intergrarea la locul de munca
 • Tranzitia de la scoala la locul de munca
 • Rezolvarea de probleme / satisfacerea cerintelor clientilor
 • Calitatea produselor si serviciilor in unitatile de alimentatie publica
 • Pregatirea materiilor prime / Obtinerea preparatelor cu grad redus de complexitate
 • Pregatirea salii de servire
 • Servirea in unitati de alimentatie

Cursurile se vor desfășura sub atenta îndrumare a unui tehnician în domeniu

Cu o experiență de peste 23 de ani în organizarea de cursuri de calificare inițiere si perfecționare C.P.P.Alexanders organizează doar cursuri cu diplome recunoscute național și internațional. Lectori cu experiență te vor ghida pe tot parcursul cursului atât în practică cât și în teorie și vei avea la dispoziție suport de curs și mijloace moderene de învățare. De asemeni venim în ajutorul cursanților noștrii cu un program flexibil de curs pentru că înțelegem vremurile în care trăim și mai mult de atât poți plăti și în rate, pâna la terminarea cursului după un program stabilit de comun acord când semnezi contractul de formare profesională. Mai mult de atât ai la dispoziție reduceri tot timpul anului, tocmai pentru a te ajuta să te califici în meseria pe care ți-o dorești.

* durata cursului poate varia, în funcție de sărbătorile legale.

* la plata integrală, la înscriere beneficiezi de o reducere de 10%.

Cod ANC: 5122.1.1

Formular rezervare curs

Formular Înscriere

Începerea cursurilor

 

Acte necesare

 • Buletin de identitate original și copie
 • Certificat de naștere original și copie
 • Certificat de căsătorie, dacă este cazul și doar pentru cei care și-au schimbat numele original și copie
 • Diplomă de studii sau foaie matricolă original și copie
 • Adeverință medicală (apt curs calificare) de la medicul de familie

Vezi și alte cursuri

envelopephone-handsetmap-markerchevron-down