Curs lucrator in alimentatie


Curs lucrator in alimentatie


Descrierea meseriei:

Lucratorul in alimentatie este lucratorul din unitatiile de alimentatie publica care lucreaza atat in bucatarie procesand primar alimentele si realizand preparate cu grad redus de complexitate semifabricate culinare ( sosuri, aspicuri, glaceuri, fonduri, panade, baituri etc) cat si pregateste sala de servire in asteptarea consumatorilor realizand mise-en-place-ul si aplicand operatii de debarasare a inventarului la masa clientilor.

Persoanele care ocupa un post de lucrator in alimentatie au ca principala datorie servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate.

Aceste produse pot fi preparete culinare, bauturi, etc. Desi poate parea la prima vedere o activitate usoara, ea nu este.

Activitatea prestata de un lucrator in alimentatie aduce cu sine grija acordata satisfactiei consumatorului. In functie de abilitatile lucratorului, clientul poate fi satisfacut sau nesatisfacut.

Mai mult, chiar daca este satisfacut, acest lucru nu garanteaza ca se va mai intoarce in acelasi loc a doua oara. Scopul principal al unui lucrator in alimentatie este sa satisfaca orice client si sa lasa o impresie de asemenea natura, incat acesta sa revina iar si iar in acelasi local. Practic acesta este si obiectivul principal al acestui curs de lucrator in alimentatie – tot mai multi clienti fericiti.

Descriere curs lucrator in alimentatie

Pentru a deprinde aceste abilitati si a cunostinte, CPP Alexanders va pune la dispozitie cel mai complet curs lucrator in alimentatie, care are ca scop pregatirea celor interesati sa profeseze in domeniu.

In cadrul cursului de lucrator in alimentatie, participantii vor invata cum sa implementeze si sa mentina standardele igienico-sanitare in vigoare. Ei vor afla care sunt metodele de pastrare si depozitare a produselor alimentare, a semipreparatelor si a preparatelor. Mai mult, cursantii vor in instruiti pentru a putea estima un necesar de materii prime si a realiza comenzile de aprovizionare.

Cursul lucrator in alimentatie va avea de asemenea in vedere pregatirea cursantilor in vederea asigurarii ordinei in bucatarie si a intretinerii ustensilelor si curateniei.
Acest curs lucrator in alimentatie combina o abordare teoretica cu una practica, pentru a asigura obtinerea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a activa in domeniu. Cursantii vor avea parte de o pregatire de inalta calitate ce le va permite odata cu finalizarea cursului de lucrator in alimentatie sa sustina cu succes acest gen de activitate.

Lectorii ce va vor sustine pe parcursul acestui curs sunt profesionisti in domniu, oameni cu un bagaj de cunostinte teoretice si o bogata experienta practica. Finalizarea cursului de lucrator in alimentatie se va efectua pe baza unui examen, atat scris cat si practic, care va testa cunostintele cursantilor. In urma examenului, cursantii vor primi un certificat de calificare tip M.M.S.S si M.E.C.T. recunoscut national si international.

Competente dobandite la cursul de lucrator in alimentatie:

 • Comunicare si numeratie
 • Utilizarea calculatorului si prelucrarea informatiei
 • Comuncarea in limba moderna / Dezvoltare personala / Potential turistic
 • Baza tehnica materiale in turism si alimentatie publica
 • Comportament profesional
 • Calcule economice specifice serviciilor
 • Ergonomie in unitatile hoteliere de turism si alimentatie publica
 • Igiena si securitatea muncii / lucru in echipa / organizarea locului de munca
 • Pregatirea pentru intergrarea la locul de munca
 • Tranzitia de la scoala la locul de munca
 • Rezolvarea de probleme / satisfacerea cerintelor clientilor
 • Calitatea produselor si serviciilor in unitatile de alimentatie publica
 • Pregatirea materiilor prime / Obtinerea preparatelor cu grad redus de complexitate
 • Pregatirea salii de servire
 • Servirea in unitati de alimentatie
Iubești animalele și îți dorești să lucrezi cu acestea? Ai o pasiune în a aranja, coafa, pieptană propriul animal de companie pentru a arata cât mai chic și cât mai îngrijit?! Acum poți învăța totul despre dog grooming, toaletaj canin, coafor canin venind la cursul de coafor canin autorizat organizat de CPPAlexanders, unde specialiștii noștrii te vor învăța toate aceste lucruri interesante: toaletareași cosmetizarea canină și felină (taiere unghii, curățat urechi, vidare glande perianale), tuns, spălat, periat, parfumat, anatomia, scurt istoric, origini, tipuri de rase, dermatologie, comportamentul câinelui, reacții, comunicarea cu clienții, rase de câini, grupe de câini, tunsori standard, tunsori de expoziție, trucuri, cosmetică canină, precum și multe secrete legate de întreţinerea îndrăgitelor animale de companie.
Poți face cursul de coafor canin, dog grooming în 2 feluri: timp de 20 de săptămâni și atunci obții un certificat de calificare, sau timp de 6 săptămâni și atunci obții un certificat de absolvire, alegerea îți aparține, nouă trebuie doar să ne spui, la înscriere, ce îți dorești.
Practica o vom face atât în saloanele de specialitate cât ți în cadrul școlii, aceasta având o pondere de 2/3 din totalul orelor de curs
Și pentru că înțelegem timpurile nebune în care trăim venim în ajutorul vostru încercând să facem un program cât mai flexibil. 

Cursurile se vor desfășura sub atenta îndrumare a unui tehnician în domeniu!


Cu o experiență de peste 22 de ani în organizarea de cursuri de calificare inițiere si perfecționare C.P.P.Alexanders organizează doar cursuri cu diplome recunoscute național și internațional. Lectori cu experiență te vor ghida pe tot parcursul cursului atât în practică cât și în teorie și vei avea la dispoziție suport de curs și mijloace moderene de învățare.

 De asemeni venim în ajutorul cursanților noștrii cu un program flexibil de curs pentru că înțelegem vremurile în care trăim și mai mult de atât poți plăti și în rate, pâna la terminarea cursului după un program stabilit de comun acord când semnezi contractul de formare profesională. Mai mult de atât ai la dispoziție reduceri tot timpul anului, tocmai pentru a te ajuta să te califici în meseria pe care ți-o dorești.

Cod ANC: 5122.1.1

Call Now Button