Curs lucrator in alimentatie. Informatii generale

Pret

 795 Lei

La inscriere platiti 100 lei, care fac parte din suma de mai sus, restul in rate!

Durata Curs

10 saptamani,

dar poate varia, in functie de sarbatorile legale

Conditii de inscriere

Meseria de lucrator in alimentatie

Descrierea meseriei:

Lucratorul in alimentatie este lucratorul din unitatiile de alimentatie publica care lucreaza atat in bucatarie procesand primar alimentele si realizand preparate cu grad redus de complexitate semifabricate culinare ( sosuri, aspicuri, glaceuri, fonduri, panade, baituri etc) cat si pregateste sala de servire in asteptarea consumatorilor realizand mise-en-place-ul si aplicand operatii de debarasare a inventarului la masa clientilor.

Persoanele care ocupa un post de lucrator in alimentatie au ca principala datorie servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate. Aceste produse pot fi preparete culinare, bauturi, etc. Desi poate parea la prima vedere o activitate usoara, ea nu este. Activitatea prestata de un lucrator in alimentatie aduce cu sine grija acordata satisfactiei consumatorului. In functie de abilitatile lucratorului, clientul poate fi satisfacut sau nesatisfacut. Mai mult, chiar daca este satisfacut, acest lucru nu garanteaza ca se va mai intoarce in acelasi loc a doua oara. Scopul principal al unui lucrator in alimentatie este sa satisfaca orice client si sa lasa o impresie de asemenea natura, incat acesta sa revina iar si iar in acelasi local. Practic acesta este si obiectivul principal al acestui curs de lucrator in alimentatie – tot mai multi clienti fericiti.

Descriere curs lucrator in alimentatie

Pentru a deprinde aceste abilitati si a cunostinte, CPP Alexanders va pune la dispozitie cel mai complet curs lucrator in alimentatie, care are ca scop pregatirea celor interesati sa profeseze in domeniu. In cadrul cursului de lucrator in alimentatie, participantii vor invata cum sa implementeze si sa mentina standardele igienico-sanitare in vigoare. Ei vor afla care sunt metodele de pastrare si depozitare a produselor alimentare, a semipreparatelor si a preparatelor. Mai mult, cursantii vor in instruiti pentru a putea estima un necesar de materii prime si a realiza comenzile de aprovizionare.

Cursul lucrator in alimentatie va avea de asemenea in vedere pregatirea cursantilor in vederea asigurarii ordinei in bucatarie si a intretinerii ustensilelor si curateniei.
Acest curs lucrator in alimentatie combina o abordare teoretica cu una practica, pentru a asigura obtinerea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a activa in domeniu. Cursantii vor avea parte de o pregatire de inalta calitate ce le va permite odata cu finalizarea cursului de lucrator in alimentatie sa sustina cu succes acest gen de activitate.

Lectorii ce va vor sustine pe parcursul acestui curs sunt profesionisti in domniu, oameni cu un bagaj de cunostinte teoretice si o bogata experienta practica. Finalizarea cursului de lucrator in alimentatie se va efectua pe baza unui examen, atat scris cat si practic, care va testa cunostintele cursantilor. In urma examenului, cursantii vor primi un certificat de calificare tip M.M.S.S si M.E.C.T. recunoscut national si international.

Competente dobandite la cursul de lucrator in alimentatie:

 • Comunicare si numeratie
 • Utilizarea calculatorului si prelucrarea informatiei
 • Comuncarea in limba moderna / Dezvoltare personala / Potential turistic
 • Baza tehnica materiale in turism si alimentatie publica
 • Comportament profesional
 • Calcule economice specifice serviciilor
 • Ergonomie in unitatile hoteliere de turism si alimentatie publica
 • Igiena si securitatea muncii / lucru in echipa / organizarea locului de munca
 • Pregatirea pentru intergrarea la locul de munca
 • Tranzitia de la scoala la locul de munca
 • Rezolvarea de probleme / satisfacerea cerintelor clientilor
 • Calitatea produselor si serviciilor in unitatile de alimentatie publica
 • Pregatirea materiilor prime / Obtinerea preparatelor cu grad redus de complexitate
 • Pregatirea salii de servire
 • Servirea in unitati de alimentatie

Cursuri de calificare asemanatoare oferite de centrul de pregatire profesionala CPP Alexander’s:

LUCRATOR HOTELIER / BUCATAR / CAMERISTA / OSPATAR / ADMINISTRATOR DE PENSIUNE  / LUCRATOR IN COMERT / TRANSATOR

Cod ANC: 5122.1.1