Curs macelar
Ocupatia de macelar se refera la activitatile de preluare si pregatire a animalelor pentru sacrificare, suprimare a vietii animalelor, prelucrare initiala si finala a carcaselor de carne, ambalare, etichetare transport si depozitare a produselor si valorificare componente provenite de la ungulate domestice (animale din speciile bovina, porcina, ovina si caprina, cabaline), pasari de curte, lagomorfe (iepuri), vanat salbatic, a caror carne este destinata consumului uman.
Competente dobandite la curs macelar
- Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca
- Aplicarea normelor de protectia mediului
- Organizarea activitatii proprii
- Aplicarea normelor de igiena si de siguranta alimentelor
- Intocmirea documentelor specifice
- Preluarea animalelor pentru sacrificare
- Pregatirea animalelor pentru sacrificare
- Suprimarea vietii animalelor – prelucrarea initiala
- Prelucrarea finala a carcaselor de carne
- Ambalarea si etichetarea carnii si subproduselor de abator
- Transportul si depozitarea carnii si subproduselor de abator
- Valorificarea altor componente rezultate din prelucrarea finala
Cursurile se vor desfășura sub atenta îndrumare a unui tehnician în domeniu!
Cu o experiență de peste 22 de ani în organizarea de cursuri de calificare inițiere si perfecționare C.P.P.Alexanders organizează doar cursuri cu diplome recunoscute național și internațional. Lectori cu experiență te vor ghida pe tot parcursul cursului atât în practică cât și în teorie și vei avea la dispoziție suport de curs și mijloace moderene de învățare.
Cod ANC: 7411.1.2 – Macelar