Cum am devenit tehnician veterinar și coafor canin!

Să vă povestesc cum am devenit tehnician veterinar și dog groomer?! N-aș vrea să vă plictisesc, dar așa am aflat cum câinele este mai mult decât cel mai bun prieten al omului! Era ziua Ei! Mă framântam de 3 zile gândindu-mă ce naiba să îi iau?! Nu mă pricep la cadouri. Am luat internetul la puricat, orașul la […]

admin@cppalexanders

iunie 17, 2022

Să vă povestesc cum am devenit tehnician veterinar și dog groomer?!

N-aș vrea să vă plictisesc, dar așa am aflat cum câinele este mai mult decât cel mai bun prieten al omului!

Era ziua Ei! Mă framântam de 3 zile gândindu-mă ce naiba să îi iau?! Nu mă pricep la cadouri. Am luat internetul la puricat, orașul la pas privind vitrinele. Câteodată săream ca opărit strigând Evrika. Oamenii se fereau ca de un nebun! Apoi mă răzgândeam. Intr-un târziu mi-am amintit cum se oprește ea de fiecare dată să mângâie și să dezmierde fiecare cățel, cu cât drag se uita la el!

Asta e, îi iau un câine, un câine mic bineinteles. Altă dilema, altă cautare. Ce rasă să fie?

Să fie un Chihuahua dragalaș mic si gălăgios, care se asortează cu geanta de fițze și când scoate capul din sacoșă zici ca e un Dobermann intrat la apă? Sau mai bine un Affenpinscher, un ghem pufos, căruia i se văd doar ochii negrii și sclipitori? … nu, nu e prea agitat! Știu, un Chin japonez, vesel și nobil. Ar face-o tot timpul să râdă. Doamne, ce îmi place când râde! Mai bine un Papillon simpatic, adorabil și jucăuș cu urechușe în forma de fluture, care când se uita la tine, cu ochișorii ăia umezi, te pierzi tot!

Ia din nou internetul la scotocit, sună peste tot, caută, caută si iar caută … parcă era un făcut. Ce îmi plăcea era departe, sau …avea ceva! Timpul trecea, ziua fatidica se apropia! Ce s-o mai lungesc într-un târziu am ajuns într-o canisă de bichon maltez. Frumoși foc, jucăuși si neastâmpărați mi-au plăcut din prima și pe loc aș fii plecat cu ei, dar … nu se poate, erau prea mici și mai trebuiau să sugă!

Mama ei de viată! Îmi luasem gândul, asta e, mă duc cu o floare și cu mai știu eu ce cadou anost … dar gestul contează, nu?! Da ce dragostea mea nu e de ajuns?

Și într-o doară zic, hai să mai incerc o data și sun. Canisă de Shih-tzu, bă esti nebun si am noroc, totul merge ca uns, era și aproape și ne ințelegem din prima, nu îmi venea să cred.

Ajung, o văd și mă îndrăgostesc pe loc și cel mai tare pot să o iau acasă, e la varsta potrivită, are și vaccinele, ce mai, mi-a pus D-zeu. mâna în cap!

A doua zi, când am ajuns la ea, cu Lucky, pentru ca avea deja un nume…predestinat!

Nu îți mai spun că a fost cel mai tare cadou pe care l-a primit ever! Am fost în centrul atenției, toate prietenele ei se uitau cu invidie și își spuneau ce norocoasă e ea, să aibă un iubit ca mine. Îți dai seama cum m-am simțit! Beton…Ideea e, ca … asta a hotărât-o să ne mutăm împreună.

Și asa stând zi de zi cu Lucky am început să o îndrăgesc, tot mai mult. Eu ieseam cu ea, eu o duceam la doctor, eu o duceam la coafor … Și asa am ajuns să descopar că imi plăcea. Si atunci mi-a venit idea! Medic veterinar nu, ca e prea mult de învățat și nu mai am chef de asta, dar Tehnician veterinar, merge … de ce nu.

Și am găsit destul de repede și relativ aproape de casa o școala si in 6 luni am învățat despre tot ce trebuie sa stie un technician veterinar: anatomia, fiziologia și patologia animalelor, farmacologie, semiologie, parazitologie … ce mai, tot ce trebuie. Așa că acum nu mai trebuie să fug mereu și pentru orice nimic la doctor cu Lucky. Și stai că asta nu e tot! Ce mi-am zis eu … păi daca am fost în stare sa o tratez și sa o îngrijesc pe draga noastră Lucky, nu pot eu să învăț și să o cosmetizez, să nu ma mai duc la mama naibii pe coclauri o data pe luna și să mai dau și o gramadă de bani! Și uite așa am făcut și cursul de coafor canin … și tot la aceeasi școala am găsit și mi-au facut și reducere, că mai făcusem un curs la ei și a venit și Ea la curs cu mine!

Am uitat să îți spun că săptămâna trecută ne-am și căsătorit, și începem să ne gândim tot mai serios să ne deschidem un cabinet în care să toaletam și să cosmetizăm animalele de companie, poate să vindem și cateva accesorii, ceva mâncare … nu știu mai vedem!

Săptămâna viitoare terminăm și cursul de Coafor canin și avem deja 2 diplome acreditate și recunoscute cu care ne putem deschide o afacere, sau ne putem angaja, nu știu … mai vedem!

Ideea e ca Lucky, ne-a apropiat și ne-a unit definitiv, de aceea e mai mult decât prietena noastră, e copilul nostru și curând cine știe, cu ajutorul lui D-zeu, poate va avea și un frățior!

envelopephone-handsetmap-markerchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram