Societatea moderna în care traim presupune existenta unor cetateni activi si responsabili, dornici sa se perfectioneze si sa se autodepaseasca. Fara o calificare nu exista posibilitatea de a gasi un loc de munca si a fi încadrat pe o anume ocupatie si deci de a-ti putea construi o cariera de succes. De aceea scopul nostru este calificarea si formarea continua a adultilor pentru cresterea și dezvoltarea competivitatii pe piața muncii. Programele de formare profesionala pe care le punem in prezent la dispozitia dvs. se adreseaza atat personalului angajat al societatilor comerciale cat si persoanelor fizice dornice sa urmeze cursuri de calificare.

Centrul de Pregatire Profesionala Alexanders,  CPP Alexander’s a fost creat in anul 1999. De la început targetul CPP Alexander’s a fost o aprofundata pregatire profesionala sub autorizarea A.N.C (Autoritatea Nationala pentru Calificari) , M.M.S.S.F (Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei) si M.E.C.T.S (Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului)

CPP Alexander’s a initiat programe de formare pentru o forta de munca flexibila, care sa poata reactiona la concurenta in crestere si la schimbarile rapide ale tehnologiei. Tot mai desele provocari socio economice au provocat colectivul CPP Alexander’s sa elaboreze noi metode de invatare si sa puna la dispozitia cursantilor de orice varsta programe de invatare atractive intr-un mediu de studiu inovativ care sa permita atat obtinerea unor competente cheie cat si a unor competente profesionale specifice. Pentru desfasurarea partii de practica a acestor programe am optat inca de la inceput pe colaborarea cu  unitati de profil unde cursantii sa poata dobandi mult mai repede  competentele profesionale specifice.

Printre partenerii care au ales sa colaboreze cu CPP Alexander’s se numara atat  institutii publice AMOFM Bucuresti, AJOFM Ilfov, Comisia Nationala de Acreditarea a Spitalelor, AJOFM Tulcea, etc., cat si parteneri din mediul privat Rompetrol Downstreet SA, OMV Petrom SA, Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale, OSCAR Downstream S.R.L, Lindab SRL, etc.  si  fundatii /ONG uri CNSLR Fratia, Sindicatul Sanitas, OAMMR, CRCR Cluj, Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, Fundatia Ateliere fara frontiere, Fundatia APEL, Asociatia Romilor, ARAS – Asociatia Romana Anti SIDA, etc.

Cu o experienta de peste 18 ani  si cu o echipa experimentata de specialisti in educatie si formare profesionala, CPP Alexander’s reprezinta un nume cunoscut si respectat in acest domeniu. Cei peste 30000 de cursanti care au urmat programele centrului nostru de pregatire profesionala au reusit  sa se intregreze pe piata muncii atat in tara cat si in afara granitelor.

Printre proiectele europene, mai mari, in care am fost parte activa am putea enumera:

In cadrul proiectului: „Cresterea competivitatii economice prin calificarea si recalificarea persoanelor angajate pe piata muncii”, contract Posdru nr. 62/2.3/S/26977, am organizat cursuri de calificare in meseriile: Lucrator in comert, Baby sitter, Ingrijitor batrani la domiciliu, Agent de paza si ordine, Administrator de pensiune, Instalator tehnico-sanitar si gaze, pentru un numar de 2900 de persoane.

In cadrul proiectului: „Cresterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii, alternative la somajul determinat de criza economico-sociala”, contract POSDRU 80/2.3/S/55112, am organizat cursuri de calificare in meseriile: Lucrator in comert, Baby sitter, Ingrijitor batrani la domiciliu, Agent paza si ordine, pentru un numar de 500 de persoane.

In cadrul proiectului: „Orientarea profesionala ai calificarea angajatilor din sectorul sanitar – O sansa pentru viitor! ”, contract POSDRU 80/2.3/S/59703, am organizat cursuri de calificare in meseriile: Ingrijitor batrani la domiciliu si Ingrijitor bolnavi la domiciliu, pentru un numar de 225 de persoane.

In cadrul proiectului: „Creșterea competitivității economice prin calificarea și recalificarea persoanelor angajate din industria lemnului”, Contract nr. POSDRU/80/2.3/S/50251, am organizat curs de calificare in meseria de Tapiter pentru 25 de personae.

In cadrul proiectului: „Fa-Femei active pe piata muncii”, contract POSDRU nr. 144/6.3/S/130467, am organizat curs de calificare in meseria de Peisagist Floricultor pentru un numar de 112 femei.

In cadrul proiectului: „E sansa ta, califica-te pentru un viitor mai bun”, contract POSDRU 164/2.3/S/142402, am organizat cursuri de calificare pentru meseriile: Administrator imobile, Peisagist Floricultor, Operator confectioner industrial, Instalator tehnico-sanitar si gaze. Operator introducere validare si prelucrare date, pentru un numar de 420 de personae.

In cadrul proiectului: „Economia sociala este sansa mea! ”, contract POSDRU 173/6.1/S/147703, am organizat curs de initiere si perfectionare in Competente Antreprenoriale.

CPP Alexander’s a fost partener în cadrul proiectului PRACTIC, P(rogram) de R(eintegrare) A(ctiva) si C(apacitare) in T(urism), I(nformare) si C(onsiliere), POSDRU 143212 , proiect care a avut ca obiectiv general facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru un numar de 760 persoane cu risc de excluziune sociala în scopul evitării marginalizării, discriminării şi riscului de sărăcie din judetele Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Argeș, București-Ilfov, Prahova. In cadrul acestui proiect am organizat cursuri de calificare in meseriile: Ospatar, Bucatar, Lucrator Hotelier, Lucrator in Alimentatie, Camerista

În prezent CPP Alexanders isi propune consolidarea pozitiei de top in randul firmelor care se ocupa cu furnizarea de servicii de formare profesionala prin abordarea urmatoarelor directii strategice:

  • Pachete de solutii pentru profesionalizarea fortei de munca apartinind companiilor si institutiilor mari, a IMM urilor, in funcţie de nevoile clientilor sai si in permanenta sincronizare cu dinamica pietei fortei de munca.
  • Dezvoltarea de practici inovatoare in formarea profesionala, urmarind cresterea calitatii procesului de educatie/ instruire, a gradului de transparenta a calificarilor, precum si maximizarea  impactului proceselor educative in societate.

CPPALEXANDERS reprezinta in acest moment un nume cunoscut si respectat in domeniul calificarilor. Cursantii care au urmat programele Centrului de Pregatire Profesionala s-au intregrat pe piata muncii atat in plan intern cat si international in procent de peste 90%.

Misiunea noastra a insemnat si va insemna intotdeauna Colaborare, Profesionalism, Pasiune si Angajare !