Despre noi

CPP ALEXANDER’S

Societatea modernă în care trăim presupune existența unor cetățeni activi și responsabili, dornici să se perfecționeze și să se autodepășească. Fără o calificare nu există posibilitatea de a găsi un loc de muncă și a fi încadrat pe o anume ocupație si deci de a-ți putea construi o carieră de succes. De aceea scopul nostru este calificarea și formarea continuă a adulților pentru creșterea și dezvoltarea competivității pe piața muncii. Programele de formare profesională pe care le punem în prezent la dispoziția dvs. se adresează atât personalului angajat al societăților comerciale cât și persoanelor fizice dornice să urmeze cursuri de calificare.

Centrul de Pregătire Profesională Alexanders

CPP Alexander’s a fost creat în anul 1999. De la început targetul CPP Alexander’s a fost o aprofundată pregătire profesională sub autorizarea A.N.C (Autoritatea Națională pentru Calificari) , M.M.S.S.F (Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei) și M.E.C.T.S (Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului)

CPP Alexander’s a inițiat programe de formare pentru o forță de muncă flexibilă, care să poată reacționa la concurența în creștere și la schimbările rapide ale tehnologiei. Tot mai desele provocări socio economice au determinat colectivul CPP Alexander’s să elaboreze noi metode de învățare și să pună la dispoziția cursanților de orice vârstă programe de învățare atractive într-un mediu de studiu inovativ care să permită atât obținerea unor competente cheie cât și a unor competențe profesionale specifice. Pentru desfașurarea părții de practică a acestor programe am optat încă de la început pe colaborarea cu unități de profil unde cursanții să poată dobândi mult mai repede  competențele profesionale specifice.

Printre partenerii care au ales să colaboreze cu CPP Alexander’s se numără atât instituții publice AMOFM București, AJOFM Ilfov, Comisia Naționala de Acreditarea a Spitalelor, AJOFM Tulcea, etc., cât și parteneri din mediul privat Rompetrol Downstreet SA, OMV Petrom SA, Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale, OSCAR Downstream S.R.L, Lindab SRL, etc. și  fundații /ONG-uri: CNSLR Frația, Sindicatul Sanitas, OAMMR, CRCR Cluj, Fundația Dezvoltarea Popoarelor, Fundația Ateliere fără frontiere, Fundația APEL, Asociația Romilor, ARAS – Asociația Romana Anti SIDA, etc.

Cu o experiență de peste 22 de ani și cu o echipă experimentată de specialiști în educație și formare profesională, CPP Alexander’s reprezintă un nume cunoscut și respectat în acest domeniu. Cei peste 35000 de cursanți care au urmat programele centrului nostru de pregătire profesională au reușit  să se integreze pe piața muncii atât în țară cât și în afara granițelor.

Printre proiectele europene, mai mari, în care am fost parte activa am putea enumera:

În cadrul proiectului: „Creșterea competivității economice prin calificarea și recalificarea persoanelor angajate pe piața muncii”, contract Posdru nr. 62/2.3/S/26977, am organizat cursuri de calificare în meseriile: Lucrător în comerț, Baby sitter, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Agent de pază și ordine, Administrator de pensiune, Instalator tehnico-sanitar și gaze, pentru un numar de 2900 de persoane.

În cadrul proiectului: „Creșterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața muncii, alternative la șomajul determinat de criza economico-sociala”, contract POSDRU 80/2.3/S/55112, am organizat cursuri de calificare în meseriile: Lucrător în comerț, Baby sitter, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Agent pază și ordine, pentru un numar de 500 de persoane.

În cadrul proiectului: „Orientarea profesională și calificarea angajaților din sectorul sanitar – O șansă pentru viitor! ”, contract POSDRU 80/2.3/S/59703, am organizat cursuri de calificare în meseriile: Îngrijitor bătrâni la domiciliu și Îngrijitor bolnavi la domiciliu, pentru un număr de 225 de persoane.

In cadrul proiectului: „Creșterea competitivității economice prin calificarea și recalificarea persoanelor angajate din industria lemnului”, Contract nr. POSDRU/80/2.3/S/50251, am organizat curs de calificare in meseria de Tapiter pentru 25 de personae.

In cadrul proiectului: „Fa-Femei active pe piata muncii”, contract POSDRU nr. 144/6.3/S/130467, am organizat curs de calificare in meseria de Peisagist Floricultor pentru un numar de 112 femei.

In cadrul proiectului: „E sansa ta, califica-te pentru un viitor mai bun”, contract POSDRU 164/2.3/S/142402, am organizat cursuri de calificare pentru meseriile: Administrator imobile, Peisagist Floricultor, Operator confectioner industrial, Instalator tehnico-sanitar si gaze. Operator introducere validare si prelucrare date, pentru un numar de 420 de personae.

In cadrul proiectului: „Economia sociala este sansa mea! ”, contract POSDRU 173/6.1/S/147703, am organizat curs de initiere si perfectionare in Competente Antreprenoriale.

CPP Alexander’s a fost partener în cadrul proiectului PRACTIC, P(rogram) de R(eintegrare) A(ctiva) si C(apacitare) in T(urism), I(nformare) si C(onsiliere), POSDRU 143212 , proiect care a avut ca obiectiv general facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru un numar de 760 persoane cu risc de excluziune sociala în scopul evitării marginalizării, discriminării şi riscului de sărăcie din judetele Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Argeș, București-Ilfov, Prahova. In cadrul acestui proiect am organizat cursuri de calificare in meseriile: Ospatar, Bucatar, Lucrator Hotelier, Lucrator in Alimentatie, Camerista

În prezent CPP Alexanders isi propune consolidarea pozitiei de top in randul firmelor care se ocupa cu furnizarea de servicii de formare profesionala prin abordarea urmatoarelor directii strategice:

  • Pachete de solutii pentru profesionalizarea fortei de munca apartinind companiilor si institutiilor mari, a IMM urilor, in funcţie de nevoile clientilor sai si in permanenta sincronizare cu dinamica pietei fortei de munca.
  • Dezvoltarea de practici inovatoare in formarea profesionala, urmarind cresterea calitatii procesului de educatie/ instruire, a gradului de transparenta a calificarilor, precum si maximizarea  impactului proceselor educative in societate.

CPPALEXANDERS reprezinta in acest moment un nume cunoscut si respectat in domeniul calificarilor. Cursantii care au urmat programele Centrului de Pregatire Profesionala s-au intregrat pe piata muncii atat in plan intern cat si international in procent de peste 90%.

Misiunea noastra a insemnat si va insemna intotdeauna Colaborare, Profesionalism, Pasiune si Angajare !

envelopephone-handsetmap-markerchevron-down