Curs ospatar

Preț -  995 lei
Durată curs - 20 săptămâni
Condiții de înscriere - învățământ obligatoriu
Diploma obținută - certificat de absolvire recunoscut internațional

Curs ospatar

Despre munca de ospatar putem spune ca este cea care vine in completarea bucatarului, a cofetarului sau a patiserului. Misiunea ospatarului este de a oferi catre clienti o servire corespunzatoare si perfecta, din toate punctele de vedere. Astfel, prin natura sa, munca ospatarului, devine un element cheie, care poate ajuta foarte mult la renumele unei locatii sau a unui restaurant. In cazul in care ospatarul isi va desfasura munca tinand cont de toate aspectele importante invatate la un curs de ospatar, atat restaurantul cat si ospatarul vor avea numai de castigat. Este o meserie frumoasa si plina de satisfactii pe care o poti invata ca un profesionist in cadrul cursului de ospatar, organizat de CPP Alexanders.

Atribuțiile ospatarului

 • Intampina si raspunde la intrebarile oaspetilor
 • Preia comenzile, atat de bauturi cat si de mancare
 • Preia comenzile, atat de bauturi cat si de mancare
 • Pastreza un grad ridicat de satisfactie al clientilor
 • Aduce mancare intr-o mainera profesionista
 • Debaraseaza masa de farfurii goale
 • Umple paharele clientilor
 • Duce nota de plata si preia plata
 • Multumeste oaspetilor de vizita

Competențe dobândite la cursul de ospatar

 • Comunicarea interactiva la locul de munca
 • Efectuarea muncii in echipa
 • Aplicarea NPM si PSI
 • Mentinerea unui loc de munca sigur si curat
 • Organizarea locului de munca
 • Incasarea contravalorii serviciilor oferite
 • Pregatirea locului de servire pentru o noua comanda
 • Preluarea comenzilor clientilor
 • Servirea preparatelor culinare si a bauturilor

Descrierea cursului de ospătar

Participând la curs de ospatar, vei avea posibilitatea să devi un mai bun cunoscător al preparatelor culinare și de asemenea al bunelor maniere. Vei învăța noțiuni fundamentale despre tehnica servirii, reguli de protocol și expresii uzuale de circulație internațțională folosite în industria horeca.
Ai de asemenea șansa să devi o persoană mai organizată, cu atenție distributivă și cu îndemanare sporită. Vei dezvolta o atitudine elegantă și corespunzatoare în funcție de fiecare moment, practic o atitudine orientată către client.

Ca urmare a participarii la cursurile de ospătar organizate de CPP Alexanders, vei avea șansa să obți o diplomă ce te califică în mod oficial în meseria de ospătar.
Despre cursul de ospătar mai putem adaugă că este recunoscut pentru beneficiile pe care le oferă, în ceea ce privește atât dezvoltarea profesională cât și personală.

Acest lucru reiese și din faptul ca tot mai multe persoane care, fie abia au terminat școala sau care își doresc o recalificare profesională, iau în calcul opțiunea de a opta pentru un curs autorizat în domeniul ospătarilor.

În plus beneficiile financiare nu sunt deloc de neglijat. Vei avea posibilitatea ca după finalizarea cursului de ospătar să fi pe deplin multumit de încasările lunare pe care le vei avea. Dacă dorești să beneficiezi de o nouă experiență profesională, nu rămâne decât să optați pentru acest curs de ospătar, care vă poate oferi multe avantaje, fiind un domeniu curat, un domeniu într-o continuă creștere, atât pe plan local cât și pe plan internațional.

Cui se adreseaza cursul de ospătar?

Orice persoana poate urma cursurile de ospatari, in cazul in care isi doresc o cariera in acest domeniu, care poate oferi multiple beneficii, mai ales pe baza dezvoltarii profesionale si persoanale.

Dupa terminarea cursurilor de ospatari, veti avea sansa sa urmati o cariera de succes in acest domeniu, deoarece acum veti avea si o diploma recunoscute national si international. Asta deoarece dupa incheierea cursurilor de ospatari, veti putea indeplini cu brio cerintele fisei de post si va veti achita cu siguranta de toate sarcinile profesionale cerute.Poți face cursul de coafor canin, dog grooming în 2 feluri: timp de 20 de săptămâni și atunci obții un certificat de calificare, sau timp de 6 săptămâni și atunci obții un certificat de absolvire, alegerea îți aparține, nouă trebuie doar să ne spui, la înscriere, ce îți dorești.Practica o vom face atât în saloanele de specialitate cât ți în cadrul școlii, aceasta având o pondere de 2/3 din totalul orelor de cursȘi pentru că înțelegem timpurile nebune în care trăim venim în ajutorul vostru încercând să facem un program cât mai flexibil.

Cursurile se vor desfășura sub atenta îndrumare a unui tehnician în domeniu

Cu o experiență de peste 22 de ani în organizarea de cursuri de calificare inițiere si perfecționare C.P.P.Alexanders organizează doar cursuri cu diplome recunoscute național și internațional. Lectori cu experiență te vor ghida pe tot parcursul cursului atât în practică cât și în teorie și vei avea la dispoziție suport de curs și mijloace moderene de învățare. De asemeni venim în ajutorul cursanților noștrii cu un program flexibil de curs pentru că înțelegem vremurile în care trăim și mai mult de atât poți plăti și în rate, pâna la terminarea cursului după un program stabilit de comun acord când semnezi contractul de formare profesională. Mai mult de atât ai la dispoziție reduceri tot timpul anului, tocmai pentru a te ajuta să te califici în meseria pe care ți-o dorești.

* durata cursului poate varia, în funcție de sărbătorile legale.

* la plata integrală, la înscriere beneficiezi de o reducere de 10%.

Cod ANC: 5123.2.1 – Curs ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie

Formular Înscriere

Formular Înscriere

Începerea cursurilor

 

Acte necesare

 • Buletin de identitate original și copie
 • Certificat de naștere original și copie
 • Certificat de căsătorie, dacă este cazul și doar pentru cei care și-au schimbat numele original și copie
 • Diplomă de studii sau foaie matricolă original și copie
 • Adeverință medicală (apt curs calificare) de la medicul de familie

Vezi și alte cursuri

envelopephone-handsetmap-markerchevron-down