Curs maseur

Preț -  Calificare - 3295 lei !!!
Începere curs - 20.04.2024
Durată curs - 6 luni
Condiții de înscriere - învățământ liceal
Diploma obținută - certificat de calificare recunoscut internațional

Curs Maseur Acreditat

Cursul de maseur, te ajută să îți însușești toate abilitățile necesare practicării artei masajului. Punând accentul atât pe teorie, cât și pe practică, trainerii noștrii profesioniști îți vor fi alături și pas cu pas te vor ajuta să asimilezi toate cunoștiințele necesare.

În cadrul cursului de masaj, vei afla care sunt metodele prin care se pot asigura condițiile igienico-sanitare din cadrul cabinetului de masaj.

Odată facut acest pas, cursul de masaj te pregătește în vederea efectuării propriu-zise a masajului, efectuării activităților necesare pregătirii pacienților și aplicării masajului somatic, masajului terapeutic, masajului reflexogen și drenajului limfatic.
Mai mult, vei avea ocazia de a deprinde și anumite competențe suplimentare, separate de cele strict necesare desfășurării activității în acest domeniu. Aceste noi competențe te vor ajuta să te perfecționezi pe plan profesional, căci atunci când vei înțelege că masajul, care este în sine o terapie, îl cuplezi cu alte tratamente alternative, cum ar fii: aromoterapie, meloterapie, cromoterapie, piramidologie, naturopatie, fitoterapie, terapia Bach, etc. efectul benefic va fii mult mai mare. Separat de primul modul ce oferă bazele necesare efectuării masajului somatic, îți punem la dispoziție trei alte module pentru deprinderea abilităților de efectuare a masajului reflexogen, a masajului terapeutic și a drenajului limfatic.

Asadar acest Curs de Maseur este unul complex și este structurat pe 4 module fiecare cu o durata de 6 saptamani:

 • MODULUL I:MASAJUL SOMATIC sau masajul de relaxare putem spune că este modulul principal din cadrul cursului de maseur si propune diferite procedee specifice de realizare a masajului, printre care putem aminti baterea, presarea sau mangâierea, scuturarea, si alte acțiuni de acest tip. Un tehnician maseur, va fi apt pentru a aplica cele mai bune procedee pentru îndeplinirea masajului somatic. De asemenea acesta va fi în măsură să utilizeze cele mai bune tehnici, prin care o persoană poate beneficia de masaj, mai ales după ce vei învăța de la specialiștii noștrii care cu răbdare și calm te vor îndruma pas cu pas. Taxa de curs pentru acest modul este de 1295 lei!
 • MODULUL II: – MASAJUL REFLEXOGEN este un tratament prin masarea punctelor reflexe care sunt sensibile si trebuie activate. Un absolvent de curs masaj reflexogen va sti sa pună în aplicare cele mai bune metode, pentru anumite puncte reflexogene care au legatură cu toate sistemele organismului uman. Totodata un lucrator în acest domeniu va ști că masajul reflexogen este foarte important în tratarea mai multor afecțiuni. În cadrul acestei meserii, practicantul masează părțile corpului, și în principal piciorul și talpa acestuia. Vei avea posibilitatea să înveți și să pui în practică tehnicile corespunzatoare de masaj, pentru refacerea organelor și a sistemelor corpului uman. Taxa de curs pentru acest modul este de 1295 lei!
 • MODULUL III: – MASAJUL TERAPEUTIC, mai poartă și denumirea de masaj medicinal și se referă la procedurile de recuperare medicală. Astfel pentru a putea pune în practică în cele mai bune conditii este important ca maseurul să aiba cunostiințe solide de fizilogie, fiziopatologie si de anatomie. În cadrul cursului de masajului terapeutic vom învăța tehnicile care stau la baza acestui tip de masaj si in cazul caror afectiuni se recomanda masajul terapeutic, aplicand cele mai bune metode. Un absolvent al cursului de masaj terapeutic va sti sa foloseasca tehnicile cele mai indicate pentru hernia de disc, pentru discopatie si dureri in zona cefei, dar si pentru problemele ce tin de spondiloza cervicala, etc. Taxa de curs pentru acest modul este de 1295 lei!
 • MODULUL IV: DRENAJUL LIMFATIC poate ajuta foarte mult la mentinerea sanatatii si la buna functionare a organismului. Acest lucru este important deoarece despre sistemul limfatic putem spune ca este considerat un gardian al sănătății noastre, deoarece are rolul de a transporta rezidurile. Drenajul limfatic este foarte important, dar și diferit de masajul obișnuit, de aceea forteaza, oarecum, aptitudinile unui maseur. Prin această forma de masaj acționăm asupra lanțului de ganglioni limfatici facilitând astfel eliminarea din organism a toxinele neasimilate, pentru a obține un organism mai sănătos. Taxa de curs pentru acest modul este de 1295 lei!


În cadrul cursurilor de masaj pe care CPP Alexanders le organizează punem accent în mod deosebit pe partea practică, deoarece înțelegem că un bun maseur nu se poate forma decât practicând. Parcurgerea tuturor modulelor se finalizează prin intermediul unui examen final în urma căruia vi se va elibera un Certificat de calificare profesională și care este recunoscut național și internațional.

Dacă doresti să urmezi separat modulele le poți parcurge în ordinea expusă mai sus, respectiv masaj somatic, reflexoterapie, masajul terapeutic și drenajul limfatic, și vei primi câte un certificat de absolvire la terminarea fiecărui modul, bineînțeles recunoscut național si internațional!

Masajul, o meserie străveche

Masajul se practică încă din cele mai vechi timpuri, existând încă din antichitate. Primele mențiuni istorice ale tehnicii de masaj datează din anii 2700 I.C., aceasta artă fiind practicată in templele budiste din China.

În timp meseria s-a raspândit în toate colțurile Asiei, iar mai apoi în toate colțurile lumii. De-a lungul timpului au fost demonstrate capacitățile curative ale artei masajului în tratarea unei mari varietăți de boli și afecțiuni. Acum, în perioada modernă, masajul s-a dezvoltat în cadrul medicinii, educației fizice și sportului, fiind o metodă eficientă de tratament. Ca urmare, date fiind atributele benefice ale masajului, nu este surprinzător ca este la mare căutare.

Atribuțiile maseurului

 • autopregătire în vederea efectuării masajului în cele mai bune condiții
 • stabilește tehnicile și formele de masaj specifice fiecărui pacient
 • efectuează toate activitățile necesare în vederea pregătirii pacienților pentru masaj
 • este responsabil de asigurarea condițiilor igenico-sanitare în interiorul cabinetului
 • gestionează și programează ședințele de masaj
 • își actualizează permanent cunoștiințele profesionale în domeniu
 • respectă normele de etică și secretul profesional
 • aplică procedele specifice de masaj în funcție de scopul masajului
 • gestionează și manevrează cu responsabilitate aparatura din dotare

Competențe dobândite la cursul de maseur

 •  Etică și standarde profesionale specifice masajului
 • Asigurarea condițiilor igienico-sanitare în activitatea de masaj
 • Organizarea activității maseurului
 • Aplicarea masajului de întreținere și relaxare
 • Aplicarea masajului reflexogen
 • Aplicarea masajului terapeutic
 • Aplicarea drenajului limfatic
 • Aplicarea masajului anticelulitic
 • Aplicarea masajului profund al țesuturilor
 • Stabilirea tehnicilor și tipurilor de masaj
 •  Dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a activității profesionale

Cursurile se vor desfășura sub atenta îndrumare a unui tehnician în domeniu

Cu o experiență de peste 23 de ani în organizarea de cursuri de calificare inițiere si perfecționare C.P.P.Alexanders organizează doar cursuri cu diplome recunoscute național și internațional. Lectori cu experiență te vor ghida pe tot parcursul cursului atât în practică cât și în teorie și vei avea la dispoziție suport de curs și mijloace moderene de învățare. De asemeni venim în ajutorul cursanților noștrii cu un program flexibil de curs pentru că înțelegem vremurile în care trăim și mai mult de atât poți plăti și în rate, pâna la terminarea cursului după un program stabilit de comun acord când semnezi contractul de formare profesională. Mai mult de atât ai la dispoziție reduceri tot timpul anului, tocmai pentru a te ajuta să te califici în meseria pe care ți-o dorești.

* Durata cursului poate varia, în funcție de sărbătorile legale!!!

* La plata integrală, la înscriere beneficiezi de o reducere de 10%!!!

Cod ANC: 3226.3.1 – Curs maseur

Formular rezervare curs

Formular Înscriere

Începerea cursurilor

 

Acte necesare

 • Buletin de identitate original și copie
 • Certificat de naștere original și copie
 • Certificat de căsătorie, dacă este cazul și doar pentru cei care și-au schimbat numele original și copie
 • Diplomă de studii sau foaie matricolă original și copie
 • Adeverință medicală (apt curs calificare) de la medicul de familie

Vezi și alte cursuri

envelopephone-handsetmap-markerchevron-down