Curs bucatar. Informatii generale

Pret

895 Lei

La inscriere platiti 50 lei, care fac parte din suma de mai sus, restul in rate!

Durata Curs

20 saptamani,

dar poate varia, in functie de sarbatorile legale.

Conditii de inscriere

Invatamant obligatoriu

Descriere curs bucatar

Acest curs de bucatar este ideal in cazul in care doriti sa aveti o meserie bine platita si in cadrul caruia sa puteti evolua foarte mult. Ca urmare a absovirii unui curs de bucatar, veti avea ocazia sa va formati competente profesionale de prelucrare corecta a unor alimente, pregatirea lor pe sortimente si veti putea aplica totodata normele de siguranta si igiena in alimentatie.  Persoanele care vor participa la acest curs de bucatar vor putea sa isi insuseasca de asemenea toate cunostintele unui bucatar specializat si desavarsit. Pentru a va putea inscrie la acest curs de bucatar, va trebui sa aveti o activitate scolara de cel putin 8 clase, iar acest lucru va va ajuta sa va insusiti in cel mai corect mod informatiile primite si veti putea profesa in cele mai bune conditii.

Printre avantajele participarii la acest curs de bucatar se regasesc:

Veti obtine calificare in meseria de bucatar si de asemenea diploma care sa va ateste capacitatile;
Veti avea cunostinte in domeniul culinar respectand si standardele internationale;
Veti putea face practica in bucatariile unora dintre cele mai cunoscute restaurante din tara;
Veti beneficia de consiliere si orientare in cariera pe care urmeaza sa o desfasurati in cariera.

Cui se adreseaza cursul de bucatar?

Cursul de bucatar se adreseaza tuturor persoanelor ce doresc sa profeseze in industria Horeca, sau care profeseaza deja, dar nu au diploma.

Atributiile bucatarului:

  • Pregateste meniurile zilnice
  • Pastreaza in conditii excelente ustensilele si aparatele din bucatarie
  • Respecta normele de igena si de securitate a muncii
  • Respecta standardele de calitate a preparatelor culinare
  • Estimeaza cantitatea de alimente si ingrediente consumate zilnic
  • Comanda si achizitioneaza alimente si ingrediente specifice
  • Se asigura de funcionarea corecta si eficienta bucatariei
  • Stabileste modul de prezentare a mancarurilor
  • Aseaza si decoreaza mancarea in farfurii
  • Se asigura de calitatea si de termenul de valabilitate produselor folosite

Cod ANC: 5122.2.1 – Curs bucatar

Competente dobandite la cursul de bucatar:

  • Comunicarea la locul de munca
  • Intocmirea documentelor specifice
  • Desfasurarea muncii in echipa
  • Aprovizionarea cu materiale prime si auxiliare a locului de munca
  • Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
  • Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatilor sectiilor
  • Prevenirea poluarii aerului
  • Pregatirea antreurilor calde si reci
  • Pregatirea fripturilor
  • Pregatirea gustarilor calde si reci
  • Pregatirea mancarurilor din carne
  • Pregatirea preparatelor lichide
  • Pregatirea mancarurilor din legume, orez, ou, paste fainoase
  • Pregatirea dulciurilor
  • Pregatirea fondurilor glace
  • Pregatirea mancarurilor din peste si fructe de mare
  • Realizarea aluatului de baza
  • Prepararea salatelor
  • Prepararea sosurilor

Descrierea meseriei de bucatar

Daca veti obtine calificare in acest domeniu si veti deveni in viitorul apropiat bucatar, atunci veti avea cunostintele necesare sa realizati preparate culinare dupa diferite retete, prin care veti reusi sa satisfaceti si cele mai pretentioase gusturi. Un bucatar se ocupa de pregatirea produselor alimentare, pe care mai apoi le va gati, va masoara cantitatile necesare si de asemenea le va amesteca in cel mai corect mod, conform unei retete. Dupa ce preparatele au fost gatite, iar reteta a ajuns la finalul realizarii ei, bucatarul se va ocupa si de asezarea mancarii in farfurii.

Cursuri de calificare asemanatoare oferite de centrul de pregatire profesionala CPP Alexander’s:

LUCRATOR HOTELIER / CAMERISTA / LUCRATOR IN ALIMENTATIE / OSPATAR / ADMINISTRATOR DE PENSIUNE  / LUCRATOR IN COMERT / TRANSATOR

Cod ANC: 5122.2.1 – Curs bucatar